Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

"Δολοφόνοι" με ταξική προβιά


 Εγώ με την σειρά μου θα τους αποκαλέσω "Αντιπροσωπευτικά γεννήματα της εποχής του μηδενισμού και της αποσύνθεσης".
Δυστυχώς αντίθετα με τους ΚΝίτες δεν τους θεωρώ πράκτορες, αλλά άτομα που χάσανε την μπάλα.  Παιδιά μιας εποχής χωρίς προοπτική και όραμα, παιδιά που καμμία κοινωνία δεν τους αγκάλιασε και καμμία αριστερά δεν τους έδωσε(μιας και δεν μπορεί) διέξοδο και απαντήσεις στα όσα τους έπνιγαν.  Δυστυχώς ο κάθε σύγχρονος εγκληματίας, είτε νομίζει πως έχει πολιτική βάση είτε όχι, είναι παιδί των ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ της εποχής...ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
Δικό μας μάνα... δικό σου, του πατέρα, δικό μου και όλων ζούνε στο σήμερα και δεν προσπαθούνε να αλλάξουνε τα πράγματα.  
Εμείς, τα αμερικανάκια, που περιμένουμε έναν υπερήρωα να μας σώσει και ένα θεό από τις αμαρτίες μας να μας λυτρώσει.
Ότι και να πούμε όμως για να κατανοήσουμε το φαινόμενο της σύγχρονης τρομοκρατίας, τα άτομα αυτά είναι κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου.


"6. Η τρομοκρατία είναι ένα από τα παραπροϊόντα της εξουσιαστικά χειραγωγούμενης νηπιακής σκέψης και πράξης ορισμένων επαγγελματιών «σωτήρων», οι οποίοι δρουν είτε υπό την επίδραση μιας ψευτοεπαναστατικής αυταπάτης είτε υπό το βάρος της απελπισίας μιας παραπαίουσας εξουσίας, με κοινό τους χαρακτηριστικό την καθυπόταξη των μέσων στο σκοπό, ο οποίος είναι, πάντοτε και αυταπόδεικτα, «άγιος»."

Για την πλήρη ανάλυση(μην κλέβω και την δόξα  ) στο άρθρο Εξουσιοφρενείς







Αναδημοσίευση από Της Φωτιάς Οι Μάγοι που αναδημοσίευσε από Art Of Pessimism

 

...εγώ θα αποκαλέσω κακομαθημένους εγωίσταρους, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τον νεοελληνικό σταρχιδισμό. Και μάλιστα, όπως αναφέρει ο Κλ. Γρίβας, οι τεχνικοί της εξουσίας τούς διαχειρίζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και η κοινωνία καταβάλλει το κόστος της συντήρησής τους. Περί αυτών λοιπόν, παραθέτω την παρακάτω άποψη και συμφωνώ απόλυτα:



Γράμμα σε έναν κακομαθημένο δολοφόνο


Αναδημοσίευση από το Art of Pessimism

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Τώρα που γκρεμίσατε το σύστημα μπορείτε να είσαστε ήσυχοι. Δεν θα παράγει άλλους δειλούς όπως εσείς. Δεν ξέρω πού πάτε; Πού θέλετε να πάτε. Ξέρω όμως από πού έρχεστε. Ξέρω τι έθρεψε τη βία σας. Δεν είναι κανένα σύστημα. Δεν είναι οι μπάτσοι. Δεν είναι οι ρουφιάνοι. Είναι ο εαυτός σας. Βολεμένος στην άνεση της χαζοεπαναστατικής ρητορείας, που ζητά απλώς μια περιπέτεια για να δικαιώνεται. Αρνούμαι να σας κρίνω με όρους ιδεολογίας. Και σίγουρα επανάστασης. Μόνο με ψυχολογικούς. Και μπορώ να κατανοήσω μόνο, εκείνο το σκοτεινό έρεβος που υπάρχει μέσα σας. Γιατί δεν γίνατε αυτό που ήθελε η μαμά, και πρέπει να πληρώσει η κοινωνία.

Τι σχέση έχετε με ιδεολογία; Μόνο μία. Είναι η κουβέρτα, ο μπερντές για να κρύβετε πόσο κακομαθημένοι είσαστε. Κομπλεξικοί, εκδικητικοί, δειλοί ξεκομμένοι από ό,τι παράγει η κοινωνία και ό,τι έχει ανάγκη για να αλλάξει. Αμφιβάλω αν έχετε κάνει ένα μεροκάματο στη ζωή σας. Αν πονέσατε ποτέ με τον πόνο της ανάγκης, και όχι του εγωισμού σας. Αν πεινάσατε. Αν καταλάβατε πως η ζωή γύρω, δεν είναι το reality της βεντέτας με τους μπάτσους. Αμφιβάλω αν σηκωθήκατε ποτέ 7 η ώρα το πρωί για να πάτε στη δουλειά σας.

Αμφιβάλω αν ξέρετε τι θέλετε. Αν είχατε στόχο, όραμα, αγάπη για κάτι. Δεν μισείτε τους μπάτσους. Δεν μισείτε τον 20χρονο που πυροβολήσατε. Μισείτε τους πάντες γιατί όχι μόνο δεν σας μοιάζουν, αλλά είναι εκεί για να σας θυμίζουν πως αποτύχατε σε όλα. Πως είσαστε κοινοί ληστές, ποινικοί, εραστές της επανάστασης του αντιβιοτικού. Τρεις ημερησίως μετά το φαγητό. Όταν η γκόμενά σας έχει βγει με τις φίλες σας και εσείς πλήξετε. Επαναστάτες του play station. Μισείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Μισείτε και αγαπάτε με σφαίρες. Είσαστε τραγικοί…


Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι δημοσιογράφος, από αυτούς που αποτελούν φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα "Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι". Εκτός από το "Κουτί της Πανδώρας", αρκούν μερικά λεπτά ζωντανής συνομιλίας του και μερικές στιγμές -όσο διαρκεί ένα γύρισμα- για να το επιβεβαιώσει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: