Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Περι Παιδείας ο λόγος...

Ο φίλος και σύντροφος Βαγγέλης σήμερα μου θύμισε κάτι που είχα ξεχάσει...το μνημόνιο μιλάει και για την Παιδεία(και μάλιστα με μεγάλη "ένταση").



Παραθέτω λοιπόν τα λόγια του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη Μάνου Χατζηδάκι :

“Και πρώτα απ’ όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία; Την πληροφορία, την τεχνική, το δίπλωμα εξειδίκευσης που εξασφαλίζει γάμο, αυτοκίνητο κι ακίνητο, με πληρωμή την πλήρη υποταγή του εξασφαλισθέντος ή την πνευματική και ψυχική διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, με τεχνική αναθεώρησης κι ονειρικής δομής, με αγωνία απελευθέρωσης και με διαθέσεις μιας ιπτάμενης φυγής προς τ’ άστρα;”

 Δεν έχω όρεξη να αναλύσω ολόκληρο το μνημόνιο...ούτε καν τα περί Παιδείας. Όμως τα παραπάνω λόγια του Μάνου είμαι σίγουρος πως κανένας ραγιάς δεν μπορεί να τα καταλάβει, κανένας "φιλήσυχος πολίτης", κανένας "δικτάτωρ" της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Η φιλελευθεροποίηση και το ξεπούλημα θα είναι ολικά...ή τουλάχιστον έτσι ονειρεύονται τα γκόλντεν μπόυς. Μάλλον ξεχνάνε οι Αγγλοθραφείς γιάπηδες πως αυτός ο Λαός δεν προσκυνάει εύκολα τους διάφορους αρχόντους. Όσο έχουμε μνήμη, θα έχουμε και ελπίδα.

Και συ μικρέ οσφυοκάμπτη της αστερόεσσας...μην ξεχνάς...

"Ο Λαός δεν ξεχνά, τους προδότες τους κρεμά."


Δεν υπάρχουν σχόλια: